Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kā pareizāk veicināt praktikanta “integrēšanu” uzņēmumā

Praktikanta “integrēšana” uzņēmuma kultūrā var būt izaicinošs, bet arī vērtīgs notikums. Tas ir vērtīgs ieguldījums gan paša praktikanta, gan arī uzņēmuma nākotnē. Šajā rakstā ir daži padomi par to kā padarīt šo procesu pēc iespējas vieglāku un vienmērīgāku:

  1. Skaidri definējiet sagaidāmos mērķus: Pirms praktikanti sāk darbu, pārliecinieties, ka viņi saprot savu lomu un pienākumus. Tas palīdzēs viņiem justies ērtāk un pārliecinātākiem savā jaunajā vidē.
  2. Nodrošiniet visaptverošu ievadu: Ievada programma, kas ietver informāciju par uzņēmuma vēsturi, misiju, vērtībām un kultūru, palīdzēs praktikantam izprast uzņēmuma fonu un darba vidi. Tas arī palīdz vieglāk uzsākt produktīvas attiecības ar jaunajiem kolēģiem.
  3. Piešķiriet mentoru vai draugu: Mentora vai drauga piešķiršana praktikantam ir lielisks veids, kā sniegt sākotnējo atbalstu. Šī persona var atbildēt uz jautājumiem, sniegt atsauksmes un palīdzēt praktikantam iejusties uzņēmuma kultūrā.
  4. Veiciniet līdzdalību un atgriezenisko saiti: Mudiniet praktikantus piedalīties komandas sanāksmēs, pasākumos un aktivitātēs. Tās palīdzēs viņiem justies piederīgākiem kolektīvam un uzņēmumam kopumā. Tas arī palīdz apkopot atsauksmes no praktikanta un veikt nepieciešamos uzlabojumus nākamo praktikantu “integrācijai” uzņēmumā.
  5. Nodrošināt prasmju attīstības iespējas: Nodrošināt praktikantiem iespējas apgūt jaunas prasmes un attīstīt savas spējas. Tas varētu ietvert apmācības, seminārus vai kādus īpašus projektus.
  6. Radiet piederības sajūtu un veiciniet mijiedarbību starp praktikantiem un organizācijas komandām. Iesaistiet viņus rīta Agile mītiņos vai vakara noslēguma sapulcēs.
  7. Ievērojiet un paslavējiet labos darbus: Svarīgi ir novērtēt praktikantu labos darbus un pūles. Tas palīdzēs viņiem uzturēt morāli un veicinās tālāko motivāciju. 

Nereti organizācijas veido arī prakses programmas un iekšējos uzdevumus, kuri palīdz praktikantiem iejusties un saprast, ka tie uzņēmumā ir gaidīti. Ievērojot šos padomus un redzēsiet, ka tie jutīsies novērtēti un ātrāk kļūs piesaistīti uzņēmumam. Tā būs vērtīga pieredze ne tikai praktikantam, bet arī organizācijai kopumā, iegūstot jaunas perspektīvas un svaigas idejas.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ziņot par kļūdu